easyJet o panici u britanskim zračnim lukama; Savjeti putnicima iz Velike Britanije

KAO REZULTAT zastoja koji se javljaju uslijed povećanja sigurnosnih pregleda u svim zračnim lukama u Velikoj Britaniji, easyJet predviđa da će doći do promjena reda letenja - uključujući kašnjenje letova i njihovo otkazivanje.

easyJet moli sve putnike da prije odlaska u zračnu luku na internetskim stranicama kompanije www.easyJet.com potraže informacije.

Kompanija trenutno procjenjuje koji letovi će biti otkazani što će uskoro biti i objavljeno na internetskim stranicama.

Savjet kompanije easyJet putnicima:

Ukoliko je vaš let otkazan, molimo vas da ne dolazite u zračnu luku - na našim stranicama možete rezervirati drugi let ili zatražiti povrat novca.

Ukoliko vaš let nije otkazan, molimo vas da se pripremite na promjene, osigurajte dovoljno vremena za dolazak u zračnu luku te se prijavite za let dva sata prije polaska zrakoplova.

Putnici bi također trebali razmisliti o prtljazi koju danas namjeravaju ponijeti - odluka o nemogućnosti unošenja ručne prtljage u zrakoplov odmah stupa na snagu.

Samo će se neki predmeti moći unijeti u kabinu i to pod uvjetom da se stave u prozirne plastične vrećice, koje će osigurati zračna luka. Svi ostali predmeti moraju se spakirati i prijaviti prilikom dolaska u zračnu luku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći raspored vrijedi za sve putnike koji svoje putovanje započinju u nekoj od zračnih luka u Velikoj Britaniji kao i za one koji u britanskim zračnim lukama presjedaju u drugi zrakoplov.

Sva prtljaga koju putnik unosi u kabinu odmah se mora procesuirati kao putna prtljaga i donijeti u prostor za prtljagu zrakoplova.

Kroz sigurnosne točke u zračnoj luci putnici u samo u prozirnoj plastičnoj vrećici mogu ponijeti sljedeće predmete (ništa se ne smije unositi u džepovima) :

  • Novčanici i torbice manje veličine uključujući sadržaj poput: (novca, kreditnih kartica, osobne iskaznice i sl. (ne ručne torbe);
  • Putni dokumenti nužni za putovanje (poput putovnica i karata);
  • Lijekovi izdani na recept i bitne medicinske potrepštine dostatne vremenskom trajanju leta (poput medicinskog paketa za dijabetičare), osim u tekućem obliku ukoliko to nije potvrđeno kao izvoran proizvod
  • Naočale za vid i sunčane naočale, bez pripadajućih kutija
  • Kutije za leće, bez boca s tekućinom
  • Za one koji putuju s djetetom: hrana za dijete, mlijeko (sadržaj svake boce mora isprobati suputnik) kao i ključne higijenske potrepštine dostatne za vrijeme trajanja leta  (pelene, maramice, kreme i vrećice za odlaganje pelena) 
  • Osnovne higijenske potrepštine za žene dostatne za vrijeme trajanja leta, ne u kutijama (poput tampona, maramica, higijenskih uložaka)
  • maramice (ne u kutiji) ili papirnate maramice
  • ključevi (ali ne i elektronički)

Svi putnici moraju se ponaosob pretražiti, a njihova obuća i sve što nose sa sobom mora proći rendgensku provjeru. Svaka aktivacija detektora za metal u potpunosti se mora ispitati.

Službeni NSM protokoli trenutno se zaustavljaju kako bi se osoblje posvetilo dužnosti pregleda putnika.

Međutim, svaki predmet koji rendgenski pregled odbije mora se ručno pretražiti te u slučaju kada je to moguće podvrgnuti traženju tragova.

Kolica za invalide i druga pomoć pri kretanju mora proći rendgen, a samo kolica za invalide koja osigura zračna luka mogu proći kroz točku pregleda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara