easyJet otvara novu bazu u Španjolskoj

easyJet je najavio značajno proširenje svojih usluga u Španjolskoj te pokretanje nove baze u madridskoj zračnoj luci Barajas. Madrid tako postaje sedamnaesta baza kompanije te prva u Španjolskoj.

 Baza u Madridu započet će s radom 16. veljače 2007. godine te će imati nekoliko novih linija iz najveće ąpanjolske zračne luke. Detalji o novim linijama i opsegu djelovanja bit će najavljeni u rujnu.

 easyJet je 1998. godine započeo s radom u zračnoj luci Barajas te se od tada svake godine značajno povećava. U ovom trenutku, četvrti  je najveći avioprijevoznik i vodeći niskobudžetni avioprijevoznik koji posluje u španjolskom glavnom gradu. Samo tijekom protekle godine easyJet je prevezao 900.000 putnika za i iz Madrida - dvostruko više nego tijekom 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno easyJet ima devet međunarodnih linija iz Madrida te nudi ukupno 72 linije za 11 španjolskih zračnih luka. Sa 7,5 milijuna putnika prevezenih u 2005. godini easyJet je vodeći niskobudžetni avioprijevoznik u Španjolskoj te prevozi više međunarodnih putnika od bilo kojeg drugog prijevoznika, izuzev nacionalnog prijevoznika Iberie. Nakon Velike Britanije, ta je zemlja drugo najveće tržište easyJeta.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara