Egipatsko veleposlanstvo: Napad je pojedinačni slučaj nasilja

DUŽNOSNICI egipatskog veleposlanstva u Zagrebu ocijenili su u četvrtak da je najnoviji napad na egipatskog državljanina pojedinačni slučaj nasilja, kojemu ne treba pridavati posebnu važnost.

"Ne treba preuveličavati taj slučaj. Riječ je o pojedinačnom slučaju nasilja", izjavio je Hini otpravnik poslova egipatskog veleposlanstva Ahmed Bakr.

Zagrebačka policija izvijestila je da su dvojica nepoznatih mladića u srijedu pretukli i lakše ozlijedili 11-godišnje dijete jednog djelatnika egipatskog veleposlanstva.

Sin službenika Hassana Gomaae napadnut je ispred stana na Višnjevcu na zagrebačkoj Trešnjevci oko 17 sati. Napadači su ga udarali rukama i nogama, no dječak je brzo pobjegao, pa je prošao s lakšim ozljedama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuvši da ima potpuno povjerenje u hrvatsku policiju, Bakr je po svom dosadašnjem boravku u Hrvatskoj ocijenio da je većina hrvatskih građana otvorena prema strancima i spremna im pomoći.

O incidentu je notom izvijestio Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) i razgovarao s potpredsjednikom hrvatske Vlade Antom Simonićem.

Glasnogovornica MVP-a Natalija Bukovec oštro je osudila taj napad, ocijenivši ga vandalizmom, a ne rasističkim ispadom.

Dodala je da će MVP u suradnji s MUP-om ponuditi svu potrebnu pomoć osoblju egipatskog veleposlanstva, uključujući i mogućnost pojačanih mjera zaštite njihovih rezidencija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara