Eko Kaštelanski zaljev: Odazvat ćemo se pozivu u Strasbourgu

VODEĆI ljudi agencije "Eko Kaštelanski zaljev" na današnjoj su konferenciji za novinare izrazili spremnost da se pojave pred Sudom za ljudska prava u Strasbourgu u sporu koji su pokrenuli članovi udruge "Epetium" iz Stobreča, a za koji su u agenciji doznali iz medija.

Voditelj odjela pravnih poslova Tonči Štambuk rekao je da su članovi spomenute udruge preko zajedničke odvjetnice zatražili izricanje privremene mjere zabrane izvođenja radova na izgradnji kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava na njihovu području, ističući kako su miniranjem nastupila brojna oštećenja na njihovim objektima. Štambuk je dodao da će radovi na miniranju uskoro biti gotovi, te da će se početi s polaganjem podvodnih cijevi.

U agenciji ističu kako namjeravaju braniti i obraniti velik posao koji im je povjeren, te da posao namjeravaju završiti do kraja. Dodaju da su za sav do sada obavljen posao dobili vrhunske ocjene, te da nije postojala niti jedna primjedba. Također je rečeno da će stanovnici Stobreča izgradnjom podmorskog ispusta dobiti jedinstvenu priliku da kroz suvremenu kanalizacijsku mrežu prikupe sve otpadne vode, te da grupica prosvjednika zaboravlja da se sprječavanjem izgradnje takvog sustava odvodnje ugrožava elementarno pravo njihovih sumještana koji od početka žele kanalizacijski sustav.

Zlatko Čatlak, nadzorni inženjer na projektu "A" - izgradnji kanalizacijskog sustava Split-Solin, rekao je kako se očekuje da radovi na tom projektu budu u cijelosti gotovi do kraja šestog mjeseca. Kako je kazao, s probnim radom sustava počet će se nakon sezone, a ugađanje će trajati nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Petar Ilić, nadzorni inženjer na projektu "B" kanalizacijskom sustavu Kaštela-Trogir, rekao je da se još uvijek radi na izradi idejnog projekta, te da se na tom području krenulo s istražnim radovima i rješavanjem spornih imovinsko-pravnih problema.

Kada je riječ o vodoopskrbnom sustavu, Zlatko Čakljušić, nadzorni inženjer za projekt "C", rekao je da se vodoopskrba gradi u dva dijela - Split kao posebna cjelina i Solin-Kaštela-Trogir kao jedinstvena cjelina. Što se tiče grada Splita, na području Ravnih njiva gradi se nova crpna stanica na kojoj su građevinski radovi pri kraju, a svi radovi trebali bi biti gotovi do kraja godine. Za drugu cjelinu crpna stanica gradi se u Solinu, gdje su radovi malo zapeli, no oni bi trebali biti gotovi do proljeća iduće godine.

Vrijednost svih triju projekata gradnje kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava zaštite Kaštelanskog zaljeva iznosi 150 milijuna eura.

(Hina) žviš vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara