Ekskluzivni božićni koncert Misie u HNK

FADO glazbenica Misia iz Portugala održat će ekskluzivni božićni koncert, čiji je jedan od medijskih pokrovitelja i Index, u Hrvatskom Narodnom Kazalištu, na Badnjak, 23. prosinca, gdje će predstaviti svoj novi projekt "Lisboarium".

Karizmatična Misia nametnula se kao najveća zvijezda portugalske fado glazbe, te je se smatra nasljednicom legendarne Amalije Rodrigues.

Misijin projekt "Lisboarium" je glazbeno-poetska predstava, u kojoj Misia pjeva isključivo velike klasike fada, izabrane iz svoga repertoara i kreacija koje su stvorene za pariško kazalište "Bouffes du Nord", a u tradicionalnom fado stilu prezentirat će i uglazbljene stihove suvremenih portugalskih pjesnika poput Vascoa Graçae Moura , Lídie Jorge, Mária Cláudia, Joséa Saramagoa, Agostina Bessa-Luísa, Paula Joséa Mirande i Joséa Luisa Peixotoa.

Susana Alfonso Aguiar izabrala je svoje umjetničko ime u čast slavne Misie Sert, muze Mallarmea i prijateljice Prousta i Picassoa. Njena velika vrijednost je to što na kvalitetan način zna obnoviti tradicionalno, obogaćujući ga novim literarnim referencama, slažući kitice pjesnika prošlosti ili pjevajući pjesme posebno pisane za nju od strane suvremenih pjesnika.

N.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara