Eksplozija u dvorištu obiteljske kuće benkovačkog gradonačelnika Kutije

U SRIJEDU oko 1.40 sati u dvorištu obiteljske kuće benkovačkog gradonačelnika Branka Kutije u Zadru odjeknula je snažna eksplozija u kojoj su oštećena dva automobila. Ozlijeđenih u eksploziji nije bilo.

Gradonačelnik Kutija u razgovoru za Index nije puno govorio, a iz njegova glasa moglo se osjetiti kako je šokiran noćašnjim događajem.

"Bio sam u krevetu. U kući smo bili ja i supruga, ali nismo ozlijeđeni. Automobili su znatno oštećeni, a na kući je nastala neznatna šteta. Kriminalistička obrada je u tijeku." - kazao je Kutija za Index.

"Bilo bi mi drago da znam tko stoji iza ovoga, ali ne znam. Nikakvih prijetnji nije bilo i nemam ništa što bi ukazivalo na počinitelja." - kazao nam je benkovački gradonačelnik zaključujući kako se "100 posto radilo o eksplozivnoj napravi", a ne o eventualnoj tehničkoj pogrešci koja bi bila uzrokom eksplozije.

PU zadarska izvijestila je kako su u eksploziji oštećeni "Renault Laguna" u vlasništvu grada Benkovca, te "Citroen Xara" u privatnom vlasništvu benkovačkog gradonačelnika B.K. (1963.).

Eksplozivna naprava je eksplodirala u dvorištu Kutijine kuće u Benkovačkoj cesti u Zadru pri čemu su oštećena stakla na prednjem dijelu kuće.

Na mjesto događaja izašli su Istražni sudac Županijskog suda u Zadru i kriminalistička policija, a tijekom dana očekuje se dolazak vještaka iz Zagreba koji će utvrditi okolnosti koje su dovele do eksplozije.

 I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara