Eksplozija u Solinu: Htio likvidirati Nevolju, umalo stradala konobarica?

Eksplozija u Solinu: Htio likvidirati Nevolju, umalo stradala konobarica?

Tekst: D. Miljuš
Foto: Joško Ponoš (Cropix)

U EKSPLOZIJI koja se prolomila jutros oko 1.30 sati na parkiralištu pred poslovnom zgradom Ine u Solinu ozlijeđena je jedna osoba, a oštećena su i tri vozila.

Nevolja konstantno u nevoljama, prijavljivan za nasilje, drogu, otmice, iznude...

Eksplodiralo je kad je 27-godišnja konobarica Matea G. sjela u svoj Fiat Uno. Lakše je ozlijeđena, ima ogrebotinu iznad oka, a pomoć joj je ukazana u bolnici. Djevojka je pod teškim stresom i cijele noći oka nije sklopila. Razumljivo, umalo je poginula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim rezultatima očevida, eksploziv, manja količina trotila postavljena je pod Citroen Saxo Josipa Č., vlasnika kafića Petra u Solinu. Automobil je potpuno uništen. Manje je oštećena i Opel Astra, službeni automobil Grada Solina.

Prije sedam godina Josip se već našao nekome na meti. U dvadesetak dana nekoliko puta su mu probušili gume na Audiju, izgrebli cijelu karoseriju... Počinitelji nisu nikad pronađeni.

Josip Č. tvrdi da Saxo nije njegov i da ga je prodao prije četiri godine. Tako je i policiji kazao. Novi je vlasnik Neno N. zvani Nevolja, stari znanac policije. Nevolja je skupio zavidan dosje, brojne prijave za nasilje, krađe, iznudu, otmicu i drogu. Prije godinu dana u Solinu mu je zapaljen BMW, a prije šest godina ranjen je u pucnjavi pred zgradom Belvedere.

Po Solinu se priča da je eksploziv aktiviran daljinski. Netko je htio srediti Nevolju pa je umalo likvidirao konobaricu? Policija istražuje cijeli slučaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara