Ekumenski molitveni tjedan za jedinstvo kršćana u Rijeci

MOLITVENI tjedan za jedinstvo kršćana, koji organizira riječki Ekumenski odbor, počet će 21. siječnja, izvijestili su predstavnici odbora na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Molitveni tjedan za jedinstvo kršćana održava se u Rijeci sedmu godinu zaredom, a u njemu sudjeluju predstavnici Srpske pravoslavne, Katoličke, Evangeličke i Baptističke crkve.

Kako je izvijestio predsjednik Ekumenskog odbora Dinko Popović, tjedan će početi molitvom za jedinstvo kršćana u crkvi na Vežici.

Na okruglom stolu radijske emisije 23. siječnja sudjelovat će predstavnici kršćanskih crkava u Rijeci, a tema će biti ´Kršćanstvo kao izvor jedinstva i pomirenja među ljudima´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvorani Riječke nadbiskupije 24. siječnja bit će priređena ekumenska tribina. Tjedan završava 25. siječnja zajedničkom molitvom u pravoslavnom hramu sv. Nikole.

Uz Dinka Popovića, današnjoj konferenciji za novinstvo nazočni su bili riječki paroh Mićo Kostić, baptistički pastor Giorgio Grlj i evangelički pastor Eric Nodeland koji se uskoro vraća u Norvešku nakon šest godina provedenih na službi u Rijeci.

Tom je prigodom predstavljena buduća riječka pastorica Melanie Ivančević, druga žena svećenica u Hrvatskoj. Ona je pred završetkom studija u Osijeku nakon čega će preuzeti vođenje riječke evangeličke zajednice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara