Elektronički sustav glasanja doživio fijasko

Elektronički sustav glasanja doživio fijasko
HRVATSKI sabor nije danas uspio započeti s izglasavanjem zakona elektroničkim glasanjem, sustav je doživio fijasko, te se umjesto najavljenog ulaska u informatičku eru, Sabor do daljnjeg vratio prebrojavanju podignutih zastupničkih ruku.

Ni nakon dvije probe u sabornici nisu nestali problemi s identifikacijskim "ključićem" kod svakog zastupnika, pa je predsjednik Sabora Zlatko Tomčić sustav proglasio nesigurnim za glasovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz buran pljesak, na saborsku se galeriju s koje se prebrojavaju podignute ruke zastupnika, vratio popularni "brojač", službenik saborske službe za pripremu sjednica Željko Marić.

Stvar je profunkcionirala i zastupnici su većinom glasova prihvatili usuglašene zaključke koalicijskih i oporbenih parlamentarnih klubova, što se odnose na raspravu o nepravilnostima u privatizaciji poduzeća "Sunčanog Hvara", jednoj od glavnih tema s prošle sjednice.

Pljesak zastupnika dobio je i zastupnik SDP-a Branislav Tušek koji je na prvenstvu svjetskih parlamentaraca u polumaratonu u Poljskoj osvojio brončanu medalju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara