Elektronska gruntovnica bazirana na Oracle tehnologiji

IGEA i Computech, partneri Oraclea, uspješno su iskoristili tehnologiju Oracle 10g za aplikacijske poslužitelje te za lokalne i centralne poslužitelje baze podataka, kako bi harmonizirali pristup Internetu prilikom posjeta web stranici e-gruntovnice.

Primarni cilj svih aktivnosti koje je Ministarstvo pravosuđa provelo je povećanje pravne sigurnosti građana i poduzetnika u pravnom prometu nekretnina uz visoku razinu transparentnosti podataka.

Odabir Oracle tehnologije bilo je logično rješenje jer uz napredne funkcije pokazuje iznimnu stabilnost i pouzdanost kod velikih opterećenja sustava. Aktiviranjem ovog projekta započinje proces sustavnog planiranja i unapređenja poslovanja zemljišno knjižnih odjela općinskih sudova u Republici Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sada su svi kritični procesi i aktivnosti unaprijeđeni računalskom podrškom koja povećava učinkovitost pravosuđa te brže i kvalitetnije rješavanje predmeta.Gotovo svaki od skoro 1000 zaposlenika iz zemljišnoknjižnog sustava Republike Hrvatske završio je neki od standardnih edukacijskih seminara za korištenje računala i aplikacijskih modula. Također je uspostavljen dugoročan sustav stalne edukacije i stručnog osposobljavanja djelatnika.

Do kraja 2005. godine instalirat će se 1000 računala, 120 poslužitelja baza podataka, 500 pisača te 90 lokalnih računalskih mreža sa svom potrebnom WAN i LAN komunikacijskom infrastrukturom.

Digitalizirani podaci iz zemljišnih knjiga stavljeni su na Internet, uvid u te podatke je bez naknade, a do kraja 2005. godine planira se uključiti ekspozicija podataka svih zemljišnoknjižnih odjela u Republici Hrvatskoj. Do kraja godine planira se uvesti potpuno automatizirani sustav za naplatu i izdavanje službenih zemljišnoknjižnih podataka preko Interneta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara