Elizabeta II.: Teroristički napadi će Britance samo učiniti jačima

BRITANSKA kraljica Elizabeta II. posjetila je u petak žrtve bombaških napada u Londonu koje se liječe u bolnici Royal London, te izjavila da će ovi napadi britansku naciju samo učiniti snažnijom.

Kraljica je posjetila ranjene i obratila se osoblju bolnice koja se nalazi u blizini stanice podzemne željeznice Liverpool street, u kojoj je u četvrtak u eksploziji bombe ubijeno najmanje sedam osoba.

Podsjetivši na patnje Londona tijekom bombardiranja od strane nacističke Njemačke u Drugom svjetskom ratu i terorizma Irske republikanske armije (IRA) sedamdesetih i osamdesetih godina, kraljica je rekla: "Na žalost su nama u Britaniji i previše poznata teroristička djela, a pripadnici moje generacije, posebice u ovom dijelu Londona, znaju da smo ovo već prošli."

"No oni koji čine ova brutalna djela protiv nevinih ljudi trebaju znati da neće promijeniti naš način života. Nedjela poput ovih samo jačaju naš osjećaj zajedništva, našu čovječnost i našu vjeru u vladavinu prava. To je jasna poruka svih nas", rekla je britanska kraljica.

(Hina) xakoz ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara