Elizabeth Fritzl za austrijski ORF progovorit će o 24 godine pakla

KERSTIN FRITZL, 19-godišnja kćerka austrijskog monstruma Josefa Fritzla i njegove kćeri Elisabeth koju je godinama zlostavljao, liječnike je iznenadila neočekivanim oporavkom.

Austrijski liječnici Kerstin su primili u teškom stanju i morali je smjestiti u induciranu komu, te se dugo činilo kako neće preživjeti, ali ona se oporavlja iz dana u dan, javlja britanski Mirror.

Liječnici su dosad tvrdili kako Kerstin ima jako slabe šanse za preživljavanje, ali jučer joj se stanje naglo poboljšalo i sve je izglednije da će se ipak izvući. Bubrezi su joj napokon počeli funkcionirati, ali i dalje je na aparatima koji joj pomažu pri disanju.

"Njeno se stanje polako poboljšava, ali odlučili smo je još malo zadržati u komi, dok ne budemo imali više informacija", kazao je dr. Albert Reiter.

Ostala djeca koja su godinama živjela u Fritzlovom podrumu polako se navikavaju na civilizaciju pa je jučer otkriveno da je 6-godišnji Felix po prvi put posjetio McDonalds.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intervju s Christophom Feuersteinom, koji je prvi pred kamerama razgovarao i s Nataschom Kampusch

Njihova majka Elisabeth u međuvremenu je pristala dati svoj prvi intervju za austrijsku javnu televiziju ORF u kojem će otvoreno progovoriti o svoje 24 godine mučenja u podrumu. Intervju će biti emitiran 26. svibnja u 20 sati, a vodit će ga novinar Christoph Feuerstein, koji je prvi intervjuirao Nataschu Kampusch. ORF neće platiti za intervju, ali novac od distribucije ostalim televizijama dobit će Elisabeth i njena djeca.

Elisabeth kaže kako je na razgovor pristala samo da bi zaštitila svoju djecu, koja se posljednjih dana nalaze pod najezdom paparazza. Fotografi doslovno opsjedaju bolnicu u kojoj je smještena Elisabethina obitelj, a svom osoblju zabranjeno je korištenje mobilnih telefona nakon što je jedan radnik pokušao prodati fotografije koje je slikao mobitelom za 300 tisuća eura.

"Kako bi terapija bila uspješna moramo zaštititi privatnost pacijenata. Činimo sve što možemo kako bi zaštitili obitelj od vanjskih utjecaja i mogućih sekundarnih trauma. Pretpostavljamo da će obitelj morati ostati u bolnici još nekoliko mjeseci", kaže dr. Berthold Kipplinger.

J.C.
Foto: Bild

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara