English Languge Theatre of Zagreb gostuje u Dubrovniku

ENGLISH Language Theatre of Zagreb, prvo kazalište u zemlji koje predstave izvodi na engleskom jeziku, gostovat će u Dubrovniku 31. siječnja i 1. veljače 2006.

U kazalištu Marina Držića, s početkom u 17 sati, izvest će predstavu za odrasle "Humble Boy" ELT je osnovan u ožujku prošle godine i predstavlja jedinstveni spoj hrvatske kulture i turizma.

Tekst je napisala britanska autorica Charlotte Jones, dobitnica nagrade kritičara za najbolju novu dramu u 2001. Humble Boy je režirao Ivica Šimić, a glumačku postavu čine: Ozren Grabarić, Mercy Bona Pavelić, Antonija Ćutić, Lana Barić, Željko Vukmirica i Dražen Bratulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča je to o Felixu Humbleu, mucavom istraživaču na polju teorijske fizike, koji se nakon smrti oca pčelara vraća u rodno mjesto. Ondje ponovno susreće svoju bahatu i u duši jadnu majku Floru, bivšu ljubav i njezinog oca te se u nizu tragikomičnih situacija ostvaruje uznemiren ples tuge, razočaranja i emocionalnog iskupljenja.

Osnivačice i producentice Mercy Bona Pavelić (iz stare dubrovačke plemićke obitelji Bona) i Vitomira Lončar (ravnateljica kazališta Mala scena) ističu: "Obzirom na sve veći broj stranih poslovnih ljudi, studenata na školovanju, ali i turista u našoj zemlji, potreba za pokretanjem ovakvog projekta neupitna je i opravdana. Ponosne smo što je grad Zagreb, poput svih velikih europskih centara, dobio svoje prvo kazalište na engleskom jeziku te strancima, ali i domaćoj publici može ponuditi svjetske kazališne hitove, i to u izvedbi domaćih glumaca".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara