EPH kupuje Feral Tribune?

NAJVEĆA hrvatska medijska organizacija Europapress holding u pregovorima je o kupnji Feral Tribunea, neovisnog aplitskog tjednika kojemu bi to, kako je direktor Ferala Zoran Erceg kazao za Business.hr, bio "jedini način da opstanu".

Dragutin Lučić, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, kojega smo kontaktirali u vezi spomenutog navoda, nije ostao pretjerano začuđen, kao ni novinari Ferala koji su po našem pozivu odmah pretpostavili za što je vezan naš upit, no nisu željeli ništa komentirati.

"O tome se već jako dugo govori, ali nikad ništa od toga nije bilo. Hrvatsko je novinarsko društvo zaduženo za novinare, ali ne i za vlasničke odnose. Te bih pregovore mogao komentirati jedino u slučaju da EPH prekrši zakon o koncentraciji medijskog vlasništva. O istinitosti informacije da kupuju Feral zaista ništa ne znam" - kazao je Lučić u razgovoru za Index.

Do komentara u Europapress holdingu do zaključenja teksta nismo uspjeli doći, no jedan od direktora EPH, Stipe Orešković, za spomenuti portal demantirao cijeli slučaj, kazavši kako "EPH nije kupio Feral Tribune niti u ovom trenutku pregovara o tome".

Pitanje koje se nameće u cijelom slučaju je to hoće li EPH, u slučaju kupnje tjednika koji se i proslavio svojom neovisnošću, utjecati i ovladati njegovom medijskom slobodom.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara