Etičko povjerenstvo traži kontrolu elektroničkih foruma

ETIČKO povjerenstvo danas je izvijestilo da svi administratori mreža, odnosno pružatelji Internet usluga, držatelji foruma na web stranicama i provajderi tijekom predizborne kampanje trebaju spriječiti iznošenje neetičkih izjava, prijetnji i poziva na nasilje putem svojih elektroničkih foruma.

Takvu odluku Etičko je povjerenstvo donijelo povodom prigovora Hrvatskog bloka u vezi izjave Franka Bilavera na web stranici IMOart Forum Croaticum.

Povjerenstvo je ujedno zaključilo da su Bilaverove izjave objavljene u tom Forumu neprihvatljive jer "izravno ili neizravno" pozivaju na nasilje.

Predstavnici koalicije HB-a i HIP-a na jučerašnjoj su konferenciji za novinare kazali da su izjave Franka Bilavera, člana Nacionalnog vijeća HDZ-a, doživjeli kao "ozbiljne prijetnje" kandidatu te koalicije u X. izbornoj jedinici Mirku Čondiću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stranicama spomenutog Foruma vidljivo je da se posjetitelj potpisan kao "FBilaver" više puta uključivao u raspravu na temu ulaska Mirka Čondića u HB, te njegove kandidature u X. izbornoj jedinici.

U više uključivanja "FBilaver" je članove HB-a nazivao "izdajicama". U spornom komentaru objavljenom 7. listopada ustvrdio je da je za "zasluge u Domovinskom ratu Mirko zaslužio spomenik od zlata", dok je za "današnju izdaju zaslužio da bude obješen od taj isti spomenik".

(Hina) pp/am so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara