EU stala u obranu Prodija nakon kritika britanskog ministra

EUROPSKA komisija u petak je odbacila kritike britanskog ministra za europska pitanja Denisa MacShanea da političke ambicije Romana Prodija u Italiji ometaju njegovu funkciju predsjednika EK.

MacShane je u razgovoru za britanski list Guardian pozvao Prodija da podnese ostavku na sadašnju dužnost ili se odrekne svojih političkih ambicija u Italiji. "Neprihvatljivo je da Komisija ima predsjednika koji se nije u potpunosti posvetio europskim pitanjima, već se naprotiv, smatra šefom oporbenog talijanskog ogranka u egzilu", rekao je MacShane novinaru britanskog lista tijekom posjeta Rimu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

MacShane je izjavu za Guardian dao mjesec dana nakon što je Prodi uzbudio duhove kada je nastupom, koji je nalikovao proglasu, pozvao talijanske stranke lijevog centra da na izborima za Europski parlament iduće godine nastupe zajednički.

"Predsjednik (EK) je apsolutno posvećen zadaći koju obavlja u tom svojstvu... i smatramo da je toga (britanski) ministar dosad morao postati svjestan", izjavio je na novinarsku zamolbu da prokomentira MacShaneovu izjavu neimenovani predstavnik Europske komisije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara