EU suspendirala 3,5 milijuna eura pomoći BiH

URED Europske komisije za Bosnu i Hercegovinu objavio je u četvrtak kako je suspendirana dodjela pomoći Europske unije namijenjena državnom odjelu za civilno zrakoplovstvo.

U priopćenju objavljenom u Sarajevu Ured Europske komisije navodi kako je ovakva odluka slijedila jer Vijeće ministara BiH ni do danas nije imenovalo ravnatelja Odjela za civilno zrakoplovstvo.

"Ured Europske komisije razočaran je što vlasti BiH nisu u stanju preuzeti odgovornost za ovaj proces i ispuniti svoje obveze", stoji u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured EK upozorava u priopćenju da vlasti BiH time šalju negativne poruke Europskoj uniji upravo u vrijeme kada Komisija procjenjuje sposobnost BiH za pristupanje pregovorima o procesu stabilizacije i pridruživanja.

Još 1999. godine Europska komisija odobrila je 3,5 milijuna eura za savjetodavnu pomoć BiH koju provodi Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO). Ta su sredstva namijenjena uspostavi učinkovite državne organizacije koja bi se bavila sigurnošću i reguliranjem civilnog zrakoplovstva u BiH.

Prijedlog za izbor ravnatelja Odjela i dvojice zamjenika dostavljen je Vijeću ministara BiH još u lipnju no imenovanje ovih dužnosnika nije obavljeno ni do danas.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara