EUFOR pronalazi goleme količine skrivenog oružja

Operativna skupina EUFORa za jugoistočni sektor u zoni svoje odgovornosti, koja obuhvaća područje jugoistočno od Sarajeva do granice sa Srbijom i Crnom Gorom i Hrvatskom, do sada je tijekom ove godine u akciji prikupljanja oružja pod nazivom "Žetva" zaplijenila 6.000 ručnih granata, 200 kilograma eksploziva, 1.200 komada lakšeg naoružanja, 180 mina te 400.000 komada streljiva, izjavio je u srijedu za Hinu glasnogovornik te Operativne skupine Julio Garcia.

Po riječima glasnogovornika Garcie tijekom prošle godine Stabilizacijske snage su u BiH zaplijenile u akciji "Žetva" 30.000 ručnih bombi, 9.000 komada lakog naoružanja i više od 500.000 komada streljiva. "Ta količina zaplijenjenog oružja dovoljna je da se naoruža jedna brigada NATO-a", dodao je glasnogovornik Garcia ilustrirajući na taj način da se u BiH još skrivaju goleme količine oružja iz nedavnog rata.

Garcia je najavio da će se akcija prikupljanja oružja "Žetva" u BiH nastaviti i ubuduće i da će se kazneno goniti osobe koje ne predaju EUFOR-u nelegalno naoružanje.

(Hina) xpg ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara