EUFOR traži Gotovinu u blizini granice s Hrvatskom?

EUFOR traži Gotovinu u blizini granice s Hrvatskom?

DESETAK vozila EUFOR-a u petak je, u popodnevnim satima, postavilo nadzornu točku u blizini graničnog prijelaza Kamensko, između Bosne i Hercegovine (BiH) i Hrvatske, na teritoriju BiH u smjeru Tomislavgrada.

Pripadnici EUFOR-a su i u večernjim satima detaljno pretraživali sve automobile, autobuse i teretna vozila, potvrdili su dužnosnici Državne granične službe BiH i županijske hercegbosanske (livanjske) policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je treći put ovog tjedna da EUFOR na području te županije postavlja nadzorne točke, rekli su dužnosnici Državne granične službe BiH.

U ponedjeljak 17. siječnja u popodnevnim satima pripadnici EUFOR-a su satima nadzirali promet i pretresali sva vozila na prometnici Kupres - Šuica, a u srijedu 19. siječnja su od 1 do 6 sati ujutro nadzirali ulaz u Tomislavgrad i pretresali vozila, potvrdili su lokalni dužnosnici.

Prema svjedočenju očevidaca, pripadnici EUFOR-a pretresanje vozila objašnjavaju potragom za nelegalnim oružjem.

Među lokalnim pučanstvom u Livnu, Tomislavgradu i Kupresu kruži priča da su ove učestale akcije EUFOR-a organizirane radi potrage za odbjeglim hrvatskim generalom Antom Gotovinom, otpuženikom Međunarodnog suda za ratne zločine u den Haagu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara