Europska stranka zelenih i Eko kvarner o ruskim pritiscima u vezi s projektom "Družba Adria"

Europska stranka zelenih (ESZ) i ekološka uduga Eko Kvarner tvrde kako su u svezi s projektom "Družba Adria" uočeni neprimjereni pritisci Ruske Federacije radi njegove realizacije bez obzira na rezultate studije i javnu raspravu, te da to daje dodatno političko opravdanje za angžaman tijela Europske unije, ističe se u današnjem priopćenju udruge Eko Kvarnera. L

U Njivicama je protekla dva dana održan redoviti radni sastanak "Green East - West dialog" odbora Europske stranke zelenih, a tom su prigodom održani i sastanci s članovima Eko Kvarnera. Europska stranka zelenih, koja je na nedavnim izborima za Europski parlament osvojila 42 zastupnička mandata, pomno prati izradu studije utjecaja na okoliš za projekt "Družba Adria" i ocjenjivanje te studije u ovlaštenome ministarstvu, te obveznu javnu raspravu, stoji u priopćenju Eko Kvarnera.

U priopćenju se također ističe da će ESZ učiniti sve u Bruxellesu i Strasborugu ako javna rasprava i prihvaćanje njezinih zaključaka ne budu tekli vjerodostojno i korektno kako bi se Republika Hrvatska upozorila da takvo ponašanje onemogućava njezino daljnje približavanje Europskoj uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zaključeno je da je taj projekt vrlo opasan za Jadran, osobito zbog balastnih voda i havarije tankera, te pogubnoga utjecaja na turizam.

Ocijenjeno je da ohrabruju dosadašnji postupci ministrice Marine Matulović Dropulić vezani uz to pitanje.

(Hina) xdsil yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara