Europska unija poručila Hrvatskoj: Restrukturirajte brodogradilišta

Europska unija poručila Hrvatskoj: Restrukturirajte brodogradilišta

Tekst: I.Kri.
Foto: Joško Ponoš (Cropix)

ZA SASTANAK Vijeća stabilizacije i pridruživanja koji će se između Hrvatske i EU-a održati u utorak u Bruxellesu, Europska unija je pripremila svoje zajedničke stavove.

U tom dokumentu stoji kako je Hrvatska napravila napredak u procesu pregovora, no da mora učiniti i dodatne napore da bi okončala pregovore. Hrvatska mora uložiti više truda oko reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala, suradnje s Haškim sudom, pitanja izbjeglica te dovršetka procesa restrukturiranja brodogradilišta, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebni dodatni napori u restrukturiranju brodogradilišta

EU smatra da je Hrvatska napravila određene korake u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, no njihovo je mišljenje da postoji samo ograničen broj presuda. U izvještaju stoji kako EU sa žaljenjem konstatira da glavni tužitelj Haškog suda Serge Brammertz još nije u stanju potvrditi značajan napredak Hrvatske oko "topničkih dnevnika".

"Dodatni napori su potrebni kako bi se dovršilo restrukturiranje brodogradilišta u skladu s pravilima o državnim potporama", piše u dokumentu te se dodaje da smo napravili značajan napredak u poglavlju tržišnog natjecanja. Hrvatska je pohvaljena i za način na koji je sa Slovenijom riješila bilateralni spor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara