Evo što će nova Vlada raditi na prvoj sjednici

Evo što će nova Vlada raditi na prvoj sjednici

Foto: FAH

VLADA Tihomira Oreškovića sutra se sastaje po prvi put kako bi održala sjednicu. Sjednica je zakazana za 10 sati, a održat će se u Banskim dvorima.

Na dnevnome redu otvorenog dijela sjednice nalaze se: izvješće ministara o izvršenoj primopredaji u ministarstvima, prijedlog odluke o imenovanju članova stalnih radnih tijela Vlade Republike Hrvatske, prijedlog uredbe o izmjenama i dopuni Uredbe o Glavnom tajništvu Vlade Republike Hrvatske, prijedlog uredbe o izmjenama i dopuni Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja i prijedlog odluke o pružanju humanitarne pomoći u Siriji i u susjednim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvorenom dijelu sjednice naći će se i prijedlozi rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Odluke o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa državnih tijela i drugih proračunskih korisnika Državnog proračuna Republike Hrvatske u prvom tromjesečju 2016. godine, i to Ministarstvu unutarnjih poslova, za podmirenje troškova vezanih za zbrinjavanje migranata, Ministarstvu zdravlja, za podmirenja troškova osiguravanja zdravstvene skrbi migranata te Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, za podmirenje troškova vezanih za zbrinjavanje migranata.

Raspravit će se i prijedlog odluke o prelasku granice Republike Hrvatske oružanih snaga država saveznica radi sudjelovanja na zajedničkim vježbama.  

Na dnevnom redu zatvorenog dijela sjednice nalaze se stavke "kadrovska pitanja" te "informacije, pitanja i prijedlozi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara