FDP ISKLJUČUJE MOELLEMANNA

Izvršni odbor njemačke Stranke slobodnih demokrata (FDP) glasovao je u ponedjeljak za isključenje iz stranke bivšeg stranačkog potpredsjednika Juergena Moellemanna, koji je na to odgovorio prijetnjom da će osnovati novu liberalnu stranku.

Izvršni odbor stranke zatražio je od Moellemanna da odmah podnese ostavku ili će biti isključen.

Moellemann je odluku ocijenio kao ´kukavičluk i podlost´ i zatražio saslušanje te zaprijetio da će osnovati novu liberalnu stranku.

On se nalazi pod istragom zbog navodnih tajnih donacija kojima je financirano tiskanje kontroverznih letaka u kojima se uoči njemačkih općih izbora 22. rujna kritizirala izraelska vlada.

Stranka ga optužuje da joj je na taj način nanio štetu koja se odrazila na njezin vrlo loš rezultat na izborima.

Nakon izbora, na kojima je stranka završila na slabom četvrtom mjestu, Moellemann je odstupio s položaja potpredsjednika stranke.

FDP će zbog tajnih donacija Moellemannu možda morati platiti kaznu od 1,8 milijuna eura, smatra njezin rizničar Guenter Rexrodt.

Tužitelji u Duesseldorfu počeli su istragu protiv nepoznatih osoba o navodnim tajnim ilegalnim stranačkim donacijama i pronevjeri. Tužitelji u Muensteru pokrenuli su protiv Moellemanna istragu zbog navodne utaje poreza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara