Filipinska policija zbog ubojstva slovenske novinarke i njenog dečka uhitila svog zaposlenika

Tekst: I.M.
Foto: Cinematik.sk, AsianFilmArchive.org

POLICIJA je zbog sumnje da je počinio oružanu pljačku u kojoj su u svom stanu u Quezon Cityju na Filipinima ubijeni 29-godišnja slovenska novinarka i filmska kritičarka Nika Bohinc te njen dečko, filipinsko-kanadski filmski kritičar i publicist Alexis Tioseco, uhitila 47-godišnjeg zaposlenika mladog para, Danila Jovoca Sr., javlja Manila Bulletin. Jovoc, inače vozač kamiona, uhićen je u subotu u garažnom uredu para. Tereti ga se za razbojstvo i ubojstva.

> U oružanoj pljački na Filipinima ubijeni slovenska novinarka i njen dečko

Podsjetimo, Bohinc i Tioseco su ubijeni 1. rujna oko 22 sata prema lokalnom vremenu. Još uvijek se traga za jednom njihovom kućnom pomoćnicom Criseldom Gesman Dayag, koju se tereti da je bila u sprezi za pljačkašima. Criselda je posao dobila prije svega nekoliko mjeseci. Druga je kućna pomoćnica, Magdalena Patpat, policiji ispričala kako je Criselda rekla da ide nešto kupiti u trgovinu, a vratila se s trojicom naoružanih razbojnika koje je pustila u stan. Razbojnici su Patpat vezali i začepili joj usta maramom kako ne bi mogla vrištati dok su praznili stan. Kad su se Bohinc i Tioseco pojavili na ulaznim vratima stana, jedan od razbojnika ih je ustrijelio.

Vozač susjeda ubijenog para, Noel Lopez, policiji je ispričao kako je te noći, nešto prije 23 sata, iz stana začuo četiri pucnja. Razbojnici su zajedno s Criseldom pobjegli u automobilu ubijenog para, Fordu Lynxu, kojeg je policija napuštenog pronašla iste noći, oko 4 sata. Iz stana su razbojnici sa sobom odnijeli laptop i zasad neutvrđenu količinu nakita i drugih dragocjenosti. Bohinc i Tioseco su se upoznali prije otprilike dvije godine na filmskom festivalu u Nizozemskoj, zaljubili se i odlučili započeti zajednički život.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara