Finagra opovrgnula tvrdnje da će isplatiti plaće i otpremnine radnicima Sljemena

Uprava Finagre d.o.o. opovrgnula je danas tvrdnje predstavnika Sindikata poljoprivrede kako je na sastancima sindikata, Vlade i Sljemena d.d. zaključeno da će Finagra isplatiti plaće i otpremnine radnicima Sljemena, te dostaviti jamstva za to.

Radnici Sljemena ostvaruju svoja prava iz radnog odnosa kod svojeg poslodavca - dioničkog društva Sljeme, ističe u priopćenju Uprava Finagre.

Točno je da se Uprava Sljemena suglasila sa zahtjevom Sindikata poljoprivrede da se svim radnicima isplate zaostale plaće i akontacione otpremnine u ukupnom iznosu od oko pet milijuna kuna (otprilike u visini zakonskih otpremnina) u roku desetak dana, a pune otpremnine do zakonski neoporezivog iznosa od 6.400 kuna po godini staža kod poslodavca isplate po prodaji i unovčavanju imovine Sljemena.

Po procjeni sindikata, imovina Sljemena iznosi značajno više od svih obaveza pa se po njezinu unovčavanju očekuje isplata preostalog dijela otpremnina, kaže se u priopćenju.

Radnici Sljemena i ovu su noć proveli na Markovu trgu, očekujući današnji nastavak pregovora u Vladinu uredu za socijalno partnerstvo koji bi trebao dovesti do nagodbe svih vjerovnika i dogovora o obeštećenju radnika.

Radnici se nadaju da će na sastanku koji treba početi u 14 sati biti usuglašen tekst sporazuma o nagodbi između Uprave Sljemena, Finagre i sindikata, kao i da će radnici dobiti čvrsta jamstva od Finagre da će biti obeštećeni prije likvidacije poduzeća.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara