Fischer: Hrvatska je čimbenik stabilnosti u regiji

NJEMAČKI ministar vanjskih poslova Joschka Fischer izjavio je u utorak u Zagrebu da je Hrvatska faktor stabilnosti u regiji te da bi njezino približavanje Europskoj uniji (EU) moglo pozitivno utjecati na regiju.

"Hrvatska ima važnu ulogu stabilizacijskog faktora. Njezino približavanje EU-u važan je čimbenik za cijelu regiju", rekao je Fischer nakon sastanka s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem.

Dodao je da Njemačka pozdravlja politički i gospodarski napredak koji je Hrvatska postigla i najavio da će se u tom pogledu zauzeti za odgovarajuću odluku Europskog vijeća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fischer je ranije u utorak izjavio da će se Njemačka energično zalagati da se Hrvatskoj odobri status zemlje kandidata za članstvo u EU na predstojećem summitu u Bruxellesu.

Njemački šef diplomacije nalazi se u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, tijekom kojega se u utorak, osim s predsjednikom Mesićem, sastao i s premijerom Ivom Sanaderom te ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom.

U srijedu, završnog dana boravka Fischer će s ministrom Žužulom posjetiti Dubrovnik, gdje će ga primiti gradonačelnica Dubravka Šuica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara