Flego: Studenti veleučilišta nemaju razloga za štrajk

MINISTAR znanosti i tehnologije Gvozden Flego poručio je danas studentima ukinutoga splitskog Veleučilišta da nemaju razloga za prosvjed i štrajk te da su njihova prava zaštićena.

Umjesto protesta trebali bi sjesti za stol i razgovarati, rekao je Flego novinarima nakon što je Vlada na zatvorenoj sjednici ustrajala u stajalištu da treba primjenjivati njezinu Uredbu kojom se ukida splitsko Veleučilište, a njegovi studenti prebacuju na stručne studije splitskog Sveučilišta.

Ministar je rekao da je Vlada pozdravila odluku Senata splitskog Sveučilišta te najavio da bi predstavnici njegova ministarstva već sutra mogli otići u Split kako bi pokušali pomoći u primopredaji pismohrane i uređenju platnih popisa zaposlenika. Najavio je da će se Vlada obratiti svim Sveučilištima da pomognu što bržoj normalizaciji nastave s bivšeg Veleučilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kad je riječ o priznanju diploma Veleučilišta, Flego je opetovao da će Senat splitskoga Sveučilišta u roku od dva mjeseca početi postupak kako bi se utvrdilo koji se studiji mogu odmah priznati a koji uz određene dopune. Zatim će se provesti i izbori za nastavnička zvanja, dodao je. Automatizma neće biti, a mogući sporovi će se rješavati od slučaja do slučaja, naglasio je Flego.

Ponovio je kako je pripojenje Veleučilišta Sveučilištu privremeno, t.j. da će se stručne studije nastojati što prije osamostaliti.

Ministar je rekao da su svi članovi Vlade poduprli Vladinu odluku o ukidanju splitskog Veleučilišta, da "nikakvih disonantnih tonova na Vladi nije bilo, ni prošli put, kad se Uredba donosila, ni danas".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara