Flego: Ugovor o znanstvenoj suradnji s austrijom približava nas i EU

MINISTAR znanosti i tehnologije Gvozden Flego smatra da je danas potpisani Ugovor o znanstvenoj i tehničkoj suradnji između hrvatske i austrijske Vlade okvir za još intenzivniju suradnju s Republikom Austrijom, ali i za približavanje Europskoj uniji (EU) .

"Ostvarivanjem toga ugovora još ćemo se više približiti Europskoj uniji i postati kompatibilniji načinu na koji ona funkcionira", izjavio je Flego nakon što je s austrijskim veleposlanikom u Hrvatskoj Hansom G. Knitelom u Zagrebu potpisao spomenuti ugovor.

"Ugovor nas obvezuje da sada u znanosti i tehnologiji predviđamo sredstva za bilateralnu suradnju. To će nam pak omogućiti prodor u ona područja znanosti koja su u Austriji razvijenija nego kod nas, ali i obrnuto - austrijskoj strani u ona područja znanosti kojima se hrvatski znanstvenici intenzivnije bave", izjavio je Flego.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Što se pak tiče procedure koja slijedi potpisivanju ugovora, Flego je rekao da ta procedura u Hrvatskoj traje nekoliko dana. Tako će Ministarstvo o Ugovoru najprije izvijestiti Vladu, koja će zatim taj dokument objaviti u "Narodnim novinama", a on može stupiti na snagu s danom objave.

Budući da je i austrijska strana izrazila spremnost da se Ugovor počne što prije ostvarivati, Flego je izjavio kako vjeruje da će Ugovor već za dva mjeseca "biti u punoj snazi".

Do tada, ustvrdio je Flego, "nećemo biti skrštenih ruku nego ćemo na razini radnih grupa predložiti neke oblike suradnje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara