Florence Hartmann optužena za nepoštivanje suda

Florence Hartmann optužena za nepoštivanje suda

FLORENCE HARTMANN optužena je zbog nepoštivanja Haškog suda, te se 15. rujna mora pojaviti pred sudom, izvijestili su iz Haaga. Bivša glasnogovornica Haškog suda optužena je po dvije točke optužnice, i to zbog otkrivanja povjerljivih informacija vezanih uz slučaj Slobodana Miloševića.

Hartmann je optužena kako je u svojoj knjizi "Paix et Chatiment", koja je objavljena 10. rujna prošle godine, na stranicama 120-122 otkrila povjerljive podatke sa suđenja Slobodanu Miloševiću. Podatke i odluke koje je koristila izneseni su na Miloševićevom suđenju 20. rujna 2005. i 6. travnja 2006. godine.

Isto tako, optužnica je tereti kako je u autorskom članku kojeg je objavio Bosanski institut 21. siječnja 2008. godine, pod nazivom "Skriveni ključni dokumenti o genocidu", otkrila povjerljive odluke s haškog suđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zaključku optužnice se navodi kako je Hartmann znala kako se radi o povjerljivim informacijama u vrijeme njihovog objavljivanja te kako odluke haškog suda koje je objavila, nisu bile za objavu u javnosti.

K.S.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara