Ford i General Motors zatvaraju 20 tvornica

NAKON što je General Motors najavio zatvaranje 12 tvornica i otpuštanje preko 30.000 radnika do 2008. godine, istim putem krenuo je Ford koji će u Sjevernoj Americi zatvoriti barem osam tvornica, javlja Automotive News.

Za sada je poznato ime pet tvornica kojima se ne piše dobro. Radi se o Fordovim pogonima u Atlanti, St. Louisu, St. Paulu, Wixomu i Cuautitlanu. Isto prepostavlja i Wall Street Journal, a sve na osnovi konstantnih problema Forda s viškom proizvodnih kapaciteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ford je do sada službeno izjavio samo kako će u siječnju izaći u javnost s novim planom restrukturiranja koji nosi ime "Way Forward", dok je šef Forda, Bill Ford Jr, potvrdio kako plan uključuje zatvaranje nekih tvornica.

Osim značajnog pada prodaje na američkom tlu, Ford se, kao i ostali auto-giganti, suočava s velikim problemima uzrokovanim povećanim troškovima zdravstvenog osiguranja i rastom cijene sirovina.

Sve to dovelo je do pada tržišnog udjela na tržištu SAD-a i gubitaka koji u slučaju Forda samo u ovoj godini iznose preko 1.4 milijardi USD.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara