Forenzički testovi pokazali da su neki teroristi iz Beslana bili narkomani

PROVEDENA forenzička testiranja pokazala su da su neki od terorista koji su prošloga mjeseca u gradu Beslanu u Sjevernoj Ostetiji držali više od tisuću talaca bili ovisnici od drogi, izjavio je u nedjelju zamjenik glavnog ruskog tužitelja Nikolai Shepel.

Shepel je izvijestio, a prenijele ruske novinske agencije Interfax i ITAR-Tass, da su forenzičari u tijelima nekoliko terorista pronašli tragove droge koji premašuju normalnu razinu, što pokazuje da su bili dugotrajni ovisnici.

Testovi su također otkrili da su se neki od terorista prekinuli uzimati drogu i bili u stanju skidanja, obično popraćenom agresivnošću i nepriličnim ponašanjem, rekao je Shepel. "To nam omogućuje da oktrijemo kakva je situacija bila prije tragedije", dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su 1. rujna zauzeli školu u Beslanu, teroristi su postavili bombe u gimnastičkoj dvorani i tamo, pod nepodnošljivo visokim temperaturama, držali taoce tri dana bez hrane i vode.

Situacija je razriješena 3. rujna kada je u školi eksplodiralo nekoliko bombi, a djeca su potom počela bježati dok su im teroristi pucali u leđa, onemogućujući ruskim vojnicima koji su držali opsadu škole da uzvrate vatru. Poginulo je gotovo 340 taoca.

Odgovornost za teroristički napad preuzeo je čečenski vođa Shamil Basayev, tvrdeći da je akcija bila dio pobunjeničke borbe za nezavisnost Čečenije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara