Fra Bonaventura Duda povodom smrti Svetog Oca

SVETI Otac Ivan Pavao II bio je Božji poslanik svim kršćanskim crkvama i svim jednobožačkim narodima, kao što su Židovi i Muslimani, svim ljudima dobre volje, kao i onima koji ne vjeruju, izjavio je u povodu smrti Svetog Oca ugledni franjevac fra Bonaventura Duda.

"Hrvati su u ovom Papi imali doista iskrenog i bogato informiranog prijatelja. On nas je u svim našim nastojanjima oko slobodne i samostalne Hrvatske znalački pomagao", istaknuo je fra Bonaventura Duda, izrazivši zadovoljstvo što je Papin posljednji susret s jednim državnikom bio upravo susret s predsjednikom hrvatske Vlade Ivom Sanaderom, 22. veljače ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fra Bonaventura Duda spomenuo je za njega najvažniji Papin nagovor Crkvi zagrebačkoj i cijeloj Hrvatskoj u liturgijskoj homiliji 11. rujna 1994.

"Sveti Otac nas je učio kako moliti i odjelotvoriti temeljnu kršćansku molitvu Očenaša. Ta bi molitva trebala nadahnjivati svako naše vjerničko, ekumensko i političko nastojanje", rekao je, među ostalim, fra Bonaventura Duda u povodu smrti Ivana Pavla II.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara