Francuske vlasti nemaju dokaze da muškarac koji se autom zaletio na vojnike ima veze s islamistima

Francuske vlasti nemaju dokaze da muškarac koji se autom zaletio na vojnike ima veze s islamistima

Screenshot: YouTube

FRANCUSKI istražitelji nisu pronašli dokaz da muškarac koji se jučer automobilom zaletio među vojnike koji su čuvali džamiju u južnom francuskom gradu Valenceu, pripada nekoj terorističkoj grupi, rekao je regionalni tužitelj Alex Perrin.

"Nemamo nikakvih dokaza koji bi upućivali na teroristički čin", rekao je Perrin novinarima te dodao da je dvadesetdevetgodišnji Francuz tuniškog porijekla djelovao sam. "Navodno je vikao 'Alah je velik', što upućuje na neku vrstu vjerskog poriva", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kad smo ga priveli, rekao je da želi ubijati vojnike jer vojnici ubijaju ljude. Rekao je i da želi da ga ubiju vojnici", kazao je tužitelj, dodavši da nema indicija po kojima bi muškarac imao mentalnih problema. Godinama je nezaposlen i nema policijski dosje niti je poznat tajnim službama, rekao je Perrin.

Vozač je u petak dvaput uzimao zalet kako bi se automobilom zabio u vojnike koji su pucali pri drugom njegovom pokušaju i ranili ga u noge i ruku.

U Francuskoj je na snazi visok stupanj pripravnosti na terorizam koji traje od 13. studenoga, kad je u islamističkim napadima u Parizu ubijeno 130 osoba. Vojnici štite objekte koji se smatraju posebno osjetljivima kao što su vjerska zdanja i službene zgrade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara