Francuskinja ocu koji ju je zlostavljao rodila šestero djece

MONSTRUOZNI slučaj incesta u Austriji, koji je potresao javnost diljem svijeta, potaknuo je brojne žrtve sličnih zlostavljanja da iznesu svoje stravične priče.

Jedna od žrtava oca zlostavljača je i 45-godišnja Francuskinja Lydia Gouardo, koja je potaknuta pričom o Elisabeth Fritzl, Austrijanki koja je 24 godine bila zatočena u podrumu gdje ju je zlostavljao otac kojem je rodila sedmero djece, progovorila o svom, još dugotrajnijem zlostavljanju.

Gouardo je u razgovoru za Le Parisien ispričala kako ju je otac Raymond zlostavljao punih 28 godina te kako mu je u tom razdoblju rodila šestero djece. Njena noćna mora je počela u vrijeme dok je bila devetogodišnja djevojčica.

Njena pomajka pomagala ocu u silovanju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac ju je silovao i po tri puta dnevno, a njena pomajka ga je u tome podržavala. "Ona mu je ponekad i pomagala u tome", ispričala je Gouardo, dodajući kako ju je, dok je bila djevojčica, pomajka jednom uronila u kadu punu kipuće vode. Posljednji put ju je otac silovao 13. studenog 1999. godine, svega tjedan dana prije no što je preminuo.

Za razliku od Elisabeth Fritzl, Gouardo nikad nije bila zatočena. "Mislila sam da je to normalno. Bježala sam od kuće samo kad me tukao. Svaki put kad bi pobjegla, ispričala sam svoju priču, no opet su me vraćali njemu", rekla je, dodajući kako je čak i u bolnici, prilikom poroda, svaki put liječnicima rekla kako je otac njene djece i njen otac, no "nitko nije reagirao".

Gouardo još uvijek stanuje u selu Coulommes, u obiteljskoj kući koju je nekad djelila s ocem. Sa susjedima nije u dobrom odnosu, jer je ljutita zbog činjenice da joj nikad nitko nije pomogao i spasio je od očeva zlostavljanja. Gouardo je u intervjuu rekla i kako bi željela upoznati Fritzl i postati joj prijateljica, jer je u potpunosti razumije.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara