Franjo Turek saslušan pred Vijećem za civilni nadzor tajnih službi

BIVŠI ravnatelj Protuobavještajne agencije (POA) Franjo Turek danas je saslušan na Vijeću za civilni nadzor sigurnosnih službi, no zašto je pozvan i o čemu je govorio novinarima nije službeno potvrđeno.

Član Vijeća Tin Gazivoda novinarima je nakon sjednice Vijeća samo potvrdio da je Turek nazočio sjednici, ali i napomenuo da zbog saborske odluke da članovi Vijeća ne smiju komentirati svoj rad, već to može činiti samo Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, ne može reći zašto je Turek pozvan i o čemu je govorio.

Novinari tek nagađaju da je Turek pred Vijećem odgovarao na pitanja vezana uz slučaj navodnog praćenja političara, vjerskih dostojanstvenika i sportaša za mandata koalicijske Vlade, kada je i obnašao dužnost ravnatelja POA-e.

Prvi glas o navodnom praćenju, među inima, i tada oporbenih čelnika Ive Sanadera i Vladimira Šeksa, u javnost je pustio nezavisni saborski zastupnik Slaven Letica, koji je, kako je prošloga mjeseca kazao novinarima, također bio predmet zanimanja POA-e.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara