Friščić: Ako ne završimo pregovore, u lipnju treba reći kada će na jesen biti izbori

Foto: Damjan Tadić / Cropix

PREDSJEDNIK HSS-a Josip Friščić danas je u Stupničkim Kutima kazao da ako ne zaključimo pregovore s EU treba reći kada će na jesen biti izbori.

Smatra kako ne treba zagovarati izbore "odmah i sada", jer je koalicijska vlast uložila maksimalne napore da se pregovori zaključe te treba nastaviti sa punom suradnjom. No, kaže da ako se pregovori ne završe za vrijeme mađarskoga predsjedanja, tada treba donijeti odluku kada će se na izbore, a da će tada pregovori "završiti kada završe".

Prosvjedi su demokratsko pravo građana

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknuo je da premijerka Jadranka Kosor ima potporu HSS-a kao odgovornog partnera u koalicijskoj Vladi. Smatra da, ako ne završimo pregovore do lipnja, to će biti znak da ulazak ne ovisi samo o našim naporima već i "nekim drugim igrama unutar EU".

Kao i predstavnici SDSS-a, tako je i Friščić istaknuo da su prosvjedi demokratsko pravo, ali i da ne podržava nasilje, ugrožavanje ljudi i imovine. "Građani Hrvatske izražavaju nezadovoljstvo aktualnom vlašću kao i građani diljem svijeta", kazao je i da im to što se prosvjedi događaju i drugdje u svijetu ne treba biti opravdanje.

"Ima nekoliko političara u Hrvatskoj koji misle 'što gore, to bolje' za njih, ali to niti smije biti, niti je većinska hrvatska politika", rekao je Friščić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara