Fritzl će svjedočenje svoje kćeri pratiti putem video linka

PO PRVI put od uhićenja austrijski monstrum Josef Fritzl vidjet će lice svoje kćeri - međutim, samo putem video linka. Naime, odlučeno je kako će Fritzlu biti dozvoljeno pratiti Elisabethino svjedočenje pred sudom, no ponovni susret s monstrumom bi za nju i djecu bio prevelik šok pa je odabrana ovakva alternativa.

Liječnici psihijatrijske klinike Amstetten-Mauer, gdje se oporavlja Fritzlova obitelj, izvijestili su kako je dosadašnja terapija urodila plodom te se stanje 42-godišnje Elisabeth i njene djece drastično poboljšalo. Ipak, saslušanju, koje bi trebalo biti početkom srpnja, mogli bi prisustvovati i psihijatri. Nakon Elisabeth će biti ispitana i njena djeca. Suđenje će biti zatvoreno za javnost.

U petak je Fritzlu sudac u St Poeltenu produžio pritvor za još dva mjeseca. Tužiteljstvo je tražilo produljenje pritvora, kako bi prije početka suđenja stigli prikupiti još dokaza. Forenzičari još uvijek pretražuju podrumsku ćeliju u kojoj je monstrum kćer držao zatočenu 24 godine. Do sad je, vezano uz slučaj, ispitano više od 100 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo.

I.M.
Foto: Bild

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara