Fritzl planirao gradnju tamnice još 1978., a kasnije su mu u proširenju pomagali Elisabeth i djeca

JOSEF FRITZL je svoje zločine planirao još od 1978. godine, kad je vlastima uložio zahtjev za proširenjem nekretnine, a svoju kćer Elisabeth zatočio je tek 1984. godine, otkrio je danas voditelj zemaljske policije Franz Polzer.

Fritzl bi umjesto u zatvor, mogao u psihijatrijsku bolnicu

Iako je taj stravičan zločin bio toliko pažljivo planiran, njegov je odvjetnik Rudolf Mayer najavio da će klijenta braniti kao teškog mentalnog bolesnika, kojega bi zbog smanjene ubrojivosti trebalo smjestiti u psihijatrijsku bolnicu, a ne u zatvor.

No, kako se približava suđenje, svakim se danom otkrivaju nove činjenice, koje bacaju još veću sjenu na taj, ionako već premračan zločin.

Austrijski istražitelji tvrde da su djeca morala pomagati Josephu Fritzlu kako bi proširio tamnicu, u kojoj ih je držao zajedno s njihovom majkom.

Tako je policija proteklih dana otkrila ukupno osam vrata koja vode u podrumsko skrovište, tj. skriveni stan, a koja su se otvarala isključivo s ključevima. Posljednja troja vrata se mogu otključati jedino elektronski, a glavna vrata teže čak pola tone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35 četvornih metara - 500 kilograma čelika

Na skrovište, veličine 35 četvornih metara, Fritzl je utrošio oko 500 kilograma čelika, a kako se broj njegove i Elisabethine djece povećavao, tako ga je postupno i proširivao.

Uz sve, otkrivena je i amaterska video snimka koja prikazuje zabavu u kući Fritzlovih u vrijeme kad su djeca već bila zatočena u podrumu. Njegovi bivši susjedi tvrde da su njihovi psi u blizini podruma pokazivali znakove uznemirenosti.

Inače, da još jednom podsjetimo - 73-godišnji monstrum je 24 godine u podrumu držao zatočenu svoju kćer Elisabeth te ju je konstantno silovao i zlostavljao. Elisabeth je sa svojim ocem začela i rodila sedmero djece, od kojih je jedno umrlo nedugo nakon rođenja 1996. godine.

A.P.
Foto : AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara