Fritzlova djeca nisu uspjela pobjeći iz tamnice jer nisu znala koristiti stepenice

Fritzlova djeca nisu uspjela pobjeći iz tamnice jer nisu znala koristiti stepenice

JEDNO od troje djece koje je austrijski monstrum Josef Fritzl zajedno sa svojom kćeri Elisabeth držao zatočene u podzemnoj tamnici uspjelo je izaći iz nje, ali nije daleko stiglo i to zato što se nije znalo koristiti stepenicama, koje je vidjelo po prvi put u životu. Austrijski mediji nisu objavili je li riječ o sada 20-godišnjoj Kerstin, 19-godišnjem Stefanu ili šestogodišnjem Felixu.

42-godišnja psihijatrica Adelheid Kastner, koja je ispitivala Fritzla, otkrila je kako je jedno dijete iz tamnice uspjelo izaći jer Fritzl nije dobro zatvorio vrata. Kako nikad ranije nije vidjelo stepenice niti se koristilo njima, kad je došlo do te prepreke, dijete se jednostavno okrenulo i vratilo nazad u tamnicu.

Podsjetimo, 74-godišnji umirovljeni elektro-inženjer Josef Fritzl proglašen je krivim po svim točkama optužnice - od ubojstva iz nehaja sina Michaela, do silovanja, incesta, zlostavljanja i držanja u ropstvu kćeri Elisabeth i djece. Sud mu je odredio doživotno smještanje u psihijatrijsku ustanovu, kako više nikad ne bi nikome naudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja 2008. godine. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo. Preostalo troje djece Fritzl je uzeo u svoju "zakonitu" obitelj, a svojoj supruzi, koja i dalje tvrdi kako ništa o njegovim zločinima nije znala, rekao je da je novorođenčad njihova odbjegla kći ostavila ispred kućnih vrata uz poruku neka se oni brinu o djeci.

I.M.
Foto: AFP/Bild

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara