Gabrovec niječe tvrdnje slovenske televizije

Visoki predstavnik slovenske vlade zanijekao je tvrdnje slovenske televizije o mogućnosti da se devizne štediše Ljubljanske banke Zagreb dijelom isplate sa 38 milijuna američkih dolara što ih je Slovenija dobila s nedavno deblokiranih računa bivše Jugoslavije u Sjedinjenim Državama.

Kako je danas javila slovenska agencija STA, Rudi Gabrovec koji je visoki predstavnik za sukcesijska pitanja u uredu premijera Antona Ropa, izjavio je za slovenski radio da Slovenija nije donijela odluku o tome kako iskokristiti spomenuta sredstva. On je odlučno zanijekao mogućnost da taj novac bude iskorišten za isplatu dijela hrvatskih štediša. Gabrovec je ponovio službena stajališta Ljubljane da potraživanja hrvatskih štediša spadaju u okvir pregovora o sukcesiji bivše Jugoslavije koja nisu završena. Po njegovom tumačenju sredstva koja je iz SAD-a dobila Slovenija ne predstavljaju dio "sukcesijske aktive".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenska se televizija pri sinoćnjem javljanju o mogućnosti da ta sredstva budu iskorištena za djelomičnu isplatu hrvatskih štediša pozivala na Blanku Primec, šeficu slovenskog sukcesijskog fonda iz ministarstva financija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara