Gadafi pisao Obami: Nadam se da ćeš i na novim izborima biti izabran za predsjednika

Gadafi pisao Obami: Nadam se da ćeš i na novim izborima biti izabran za predsjednika

Foto: AFP

PISMO na tri stranice koje je Gadafi uputio američkom predsjedniku Baracku Obamu nije objavljeno u cijelosti, no jedan je američki dužnosnik za CNN prepričao najbitnije dijelove.

"U pismu nema ništa novoga, bila je to molba za prestanak savezničkih zračnih operacija. Nije bilo nikakvih ponuda za eventualno Gadafijevo odstupanje", ispričao je neimenovani dužnosnik dodajući kako pismo Amerikanci ne uzimaju zaozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gadafi je u pismu Obamu zatražio i da prekine rat protiv malih ljudi zemlje u razvoju te je ustvrdio da su pobunjenici teroristi i pripadnici al-Qaide. "Više smo povrijeđeni moralno nego fizički zbog toga što ste nam učinili. Unatoč svemu tome uvijek ćeš biti naš sin", poručio je Gadafi Obami te dodao kako se nada da će i na idućim predsjedničkim izborima u Americi pobijediti Obama. "Ti si čovjek koji ima dovoljno hrabrosti da poništi sve loše i pogrešne odluke", stoji u Gadafijevom pismu poslanom predsjedniku.

Clinton: Napadi će prestati kada Gadafi odstupi

Hillary Clinton komentirala je pismo te kazala kako će Nato napadi prestati kada Gadafi odstupi s vlasti i napusti zemlju. "Mislim da nema nikakve tajne u tome što se očekuje od njega", dodala je Clinton.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara