GARAŽOM TUŠKANAC RJEŠAVA SE PROBLEM PARKIRANJA NA GORNJEM GRADU

Nova garaža Tuškanac pružit će mogućnost da se problem parkiranja na Gornjem gradu riješi na najbolji mogući način, ocijenila je danas zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić na konferenciji za novinare gdje je predstavljen projekt te javne garaže.

Prema tom bi dokumentu nova garaža imala 475 parkirališnih mjesta u prizemlju i na četiri podzemne etaže na ukupnoj površini od 12.680 četvornih metara. Investicija je vrijedna oko šest milijuna eura, a "Zagrebparking" će je osigurati kreditom.

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić je izrazila zadovoljstvo što je njezina inicijativa brzo ušla u fazu realizacije i najavila da bi gradilište trebalo biti otvoreno koncem ove godine, a gradnja dovršena za godinu i pol.

Garaža će imati dvije ulazne i dvije izlazne rampe, pet posto parkirališnih mjesta je osigurano za invalide, a s dva velika lifta za 12 osoba bit će omogućena bolja protočnost. Prilikom gradnje neće biti srušena niti jedna platana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"O posebnoj regulaciji prometa na Gornjem gradu ne bismo mogli razmišljati bez alternativnog rješenja odnosno garaže na Tuškancu", rekla je gradonačelnica dodajući da će izgradnjom te garaže biti moguće lakše odrediti tko će, kada i gdje parkirati jer Vlada, Sabor i Gradska skupština ne mogu biti sasvim lišeni prometovanja. Pritom bi, kaže, Zagreb mogao preuzeti dobar primjer rješavanja parkiranja na budimpeštanskom gornjem gradu, u Budimu.

Novom će se garažom riješiti i noćno zakrčenje Tuškanca vozilima posjetitelja "Saloona" koji su bili spremni platiti ulaznicu za provod, ali ne i parkirati u obližnjoj garaži u Ilici.

Razmišlja se i o gradnji još dvije podzemne garaže: na srednjoškolskom igralištu u Klaićevoj, koja bi sa 713 parkirališnih mjesta na dvije etaže bilo dosad najveća, te na Trgu S. Radića.

(Hina) bdj az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara