General Korade lociran termovizijskom kamerom

General Korade lociran termovizijskom kamerom

POLICIJSKE snage naoružane dugim cijevima su jutros oko 10 sati opkolile katnicu generala Ivana Korade u Velikoj Veterničkoj. U krugu od kilometar i pol oko njegove kuće postavljeno je do podneva je bilo raspoređeno oko petsto policajaca, no policija je najprije kazala da je to uobičajeno stanje.

"I do sada je njegova kuća bila pod osiguranjem", kazao nam je o opsadi Koradine katnice Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije. Upitali smo ga zašto su onda bili blokirani svi prilazi selu, i čemu tolika koncentraciji policajaca u užem krugu oko kuće nego do sada, na što je odgovorio - "To je prostor koji pretražujemo, ništa drugo". Tek kasnije rekao je da su tragovi upućivali da se general nalazi na tom području. Koradea nisu pronašli pa se policija povukla.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, policija je tijekom noći pomoću termovizijske kamere u šumi locirala čovjeka koji se kreće pješice i vjeruju da je riječ o bjeguncu Koradeu.

Stoga se policijski obruč oko šume sve više steže, a paralelno se vrši pretres kuća jer se sumnja kako bi se Korade mogao skloniti kod nekog od mještana. Policija je krajnje optimistična, te vjeruju kako će potraga biti okončana prije kraja dana.

Borovec je jutros, četvrtoga dana potjere, odbacio da je odbjegli general viđen kod Brezove gore, iako u potrazi nastavljaju suradnju sa slovenskom policijom.  Opovrgnuo je i navode medija da je žena koju je oteo pokojni Davor Petriš, dala policiji korisne informacije koje se dovode u vezu s otmicom i premlaćivanjem Koradea prošloga kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva dana pronađen je Koradin džip Mitsubishi Pajero registracijskih oznaka KR 001 IK, koji je sada na vještačenju. Policija je u potrazi za generalom pretraživala Zagorje cijelu prošlu noć.

Korade je povezan sa četverostrukim ubojstvom u Zagorju, i iako ga policija još nije službeno osumnjičila, odašilje upozorenja da se radi o naoružanom i opasnom bjeguncu, a pružila je i zaštitu osobama s kojima je bio u sukobu. Tri ubojstva dogodila su se upravo u radijusu od nekoliko stotina metara od Koradine kuće u Velikoj Veterničkoj.

A.B.
Foto: K.H.

Uskoro opširnije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara