General Lucić zabranio odavanje vojnih počasti na Spajićevom sprovodu

General Lucić zabranio odavanje vojnih počasti na Spajićevom sprovodu
MINISTAR obrane Berislav Rončević izjavio je kako očekuje da se general Josip Lucić ispriča obitelji Stjepana Spajića jer je zabranio odavanje vojnih počasti na Spajićevom sprovodu.

Rončević je rekao, piše Vjesnik, da je Lucić pogrešno protumačio zakonske odredbe po kojima se osobi protiv koje je podnesena kaznena prijava vojne počasti ukidaju. Naime, vojne počasti ukidaju se samo ako je podnesena kaznena prijava za kaznena djela protiv hrvatske države.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rončević je to novinarima rekao u ponedjeljak tijekom posjeta novoj zgradi Središnjeg vojnog arhiva. Osim usmene kritike i naloga za ispriku, čini se, kako protiv Lucića neće biti drugih sankcija.

Prije tjedan dana, na sprovodu umirovljenog brigadira HV-a i direktora NK Hrvatski dragovoljac Stjepana Spajića, već su stigla dva autobusa s vojnicima koji su trebali odati vojnu počast preminulom Spajiću, no u posljednji trenutak, oko pola sata prije sprovoda, vojnici su povučeni s Mirogoja.  Nekoliko dana kasnije iz Ministarstva obrane izvijestili su kako se radilo o proceduralnoj pogrešci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara