General Panić: Optužnica pred sudom u Vukovaru njihov problem

NEKADAŠNJI načelnik Generalštaba bivše JNA Života Panić, danas umirovljeni generalpukovnik, protiv kojega je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru upravo podiglo optužnicu za ratne zločine, izjavio je da je vukovarski sud ´seoski sud´.

´To je njihov problem. Nemam ja tu što komentirati, to je seoski sud´, izjavio je Panić za novosadski ´Dnevnik´ od srijede, govoreći o optužnici u kojoj se, osim njega, za ratne zločine optužuju Veljko Kadijević, Blagoje Adžić, Zvonko Jurjević, Božidar Stevanović, Mile Mrkšić, Veselin Šljivančanin, Miroslav Radić, Goran Hadžić i lider radikala Vojislav Šešelj, koji se upravo dobrovoljno predao Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu.

Istom listu, Savo Štrbac, predsjednik nevladine organizacije ´Veritas´, kazao je da se u Hrvatskoj vodi sudski postupak za ratni zločin protiv 4530 ljudi, od čega je 35 Hrvata, a svi ostali su srpski civili ili pripadnici bivše JNA, te dodao da je RH dosad, putem Interpola, objavila potjernice za 395 optuženih, od čega je u inozemstvu uhapšeno i Hrvatskoj izručeno njih 12.

List donosi i izjavu novosadskog odvjetnika Nemanje Aleksića da Srbija, kao članica Interpola, ima obvezu suradnje s tom organizacijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara