GENERAL PAVKOVIĆ NIJE POZVAN DA SVJEDOČI PROTIV MILOŠEVIĆA

Bivši načelnik glavnog stožera Vojske Jugoslavije Nebojša Pavković rekao je u petak kako nije pozvan da pred Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu svjedoči u procesu protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića.

Pavković je danas, u izjavi za Radio B92, opovrgnuo nagađanja koja su se pojavila u javnosti da je spreman svjedočiti protiv Miloševića, te da je već pripremio ´pun kovčeg´ povjerljivih dokumenata koje bi ustupio Tužiteljstvu.

´Ne postoje povjerljivi dokazi koje ja posjedujem i koji mogu biti iskorišteni u Den Haagu. Sve što imam i što ima Vojska Jugoslavije, dokumenti su koje smo službeno objavili u knjizi u kojoj pokazujemo što smo, zapravo, i kako radili na primjeni humanitarnoga medunarodnog ratnog prava, rekao je Pavković.

General Pavković, koji se nalazi na haškom popisu osumnjičenih za zločine počinjene na Kosovu 1999. godine, rekao je Radiju B92 i da je generala Ratka Mladića posljednji put vidio prije dve godine i da i dalje nema saznanja gdje se on nalazi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara