GIBSONOV FILM "PASIJA" U HRVATSKIM KINIMA PRETPREMIJERNO OD 25. OŽUJKA

Američki film "Pasija", Mela Gibsona, u osam hrvatskih gradova Zagrebu, Rijeci, Puli, Zadru, Splitu, Dubrovniku, Osijeku i Čakovcu pretpremijerno se može pogledati od sutra u po jednoj projekciji dnevno, izvijestio je distributer filma Blitz, napominjući kako će se film u redovitoj distribuciji naći od 1. travnja. L

Taj film u trajanju od dva sata prikazivat će se od 1. travnja u sedam zagrebačkih dvorana - u prvom hrvatskom multiplexu CineStaru u 11 projekcija radnim danom i 13 projekcija vikendom, te u četiri projekcije dnevno u A1 galeriji. U ostalih sedam gradova film će se prikazivati u tri-četiri projekcije radnim danom i četiri-pet projekcija vikendom.

Francuska riječ pasija (passion) označava muku, koju je Gibson počeo istraživati prije više od 12 godina, usred osobne duhovne krize, meditirajući o prirodi patnje, boli, oprosta i iskupljenja.

"Namjera mi je bila stvoriti trajno umjetničko djelo i potaknuti publiku, bez obzira na njezino podrijetlo ili opredijeljenje, na razmišljanje i promišljanje. Iskreno se nadam da bi poruka ovog filma, o nevjerojatnoj hrabrosti i žrtvi, mogla biti inspiracijom za toleranciju, ljubav i oprost", izjavio je Gibson.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pasija" je prikaz posljednjih 12 sati Kristova života, a temelji se na evanđeljima po Mateju, Marku, Luki i Ivanu. Film je u prva tri tjedna prikazivanja u svijetu vidjelo više od 40 milijuna gledatelja.

Očekuje se da će film prijeći čarobnu granicu od 350-400 milijuna dolara zarade u američkim kinima. To bi značilo da bi se zarada od prikazivanja u cijelom svijetu lako mogla popeti na 800 milijuna dolara, ili čak dostići milijardu dolara, koliko je zaradio "Titanic".

(Hina) xpp ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara