Ginekolog imotskog Doma zdravlja branit će se sa slobode

GINEKOLOG imotskog Doma zdravlja dr. Cicko Rebić, koji je poslije podne priveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu s kaznenom prijavom za kazneno djelo nepružanja neodgodive medicinske pomoći i teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, pušten je večeras da se brani sa slobode.

Istražni sudac Ivan Bartulović rekao je kako mu nije odredio pritvor, iako je za navedena kaznena djela zapriječena kazna zatvora do dvije, odnosno 15 godina zatvora, zato što za to nema zakonom opravdanih razloga, tj., kako je rekao, ne postoji mogućnost ponavljanja kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O podizanju optužnice istražni će sudac i državno odvjetnišvo odlučiti naknadno.

Kaznena prijava dr. Rebića sumnjiči da je skrivio smrt 34-godišnje trudnice Anđe Crnogorac time što joj nije na vrijeme pružio pomoć.

Ona se obratila Domu zdravlja 3. lipnja oko jedan sat ujutro zbog jakih bolova i trudova u poodmakloj trudnoći, a prvu pomoć joj je pružila medicinska sestra prema telefonskim uputama dr. Rebića. On je u Dom zdravlja stigao oko 4,30 sati, zatekao trudnicu u vrlo teškom stanju i odmah prebacio u splitsku bolnicu, gdje je ultrazvukom utvrđeno da je došlo do prsnuća maternice i da je dijete koje je nosila mrtvo. Liječnici su pokušali reanimaciju, no nesretna je žena preminula oko 7,10 sati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara