Glas Amerike tvrdi da je pravilno prenio izjave del Ponte

Glas Amerike tvrdi da je pravilno prenio izjave del Ponte
GLAS AMERIKE je u Washingtonu priopćio kako je pravilno prenio, a ne interpretirao riječi glavne tužiteljice Haškoga suda Carle del Ponte kojima je ustvrdila da hrvatska vlada zna gdje je general Gotovina, ali ga ne želi uhititi.

Glas Amerike je objavio da je Carla del Ponte prošlog četvrtak svjedočeći pred Helšinskim povjerenstvom američkog Kongresa rekla kako hrvatska Vlada zna gdje je optuženi general Ante Gotovina, ali da ga iz političkih razloga ne želi uhititi.

Nakon oštre reakcije hrvatske Vlade čiji je predstavnik Uredu za vezu Tužiteljstva Haškog suda u Zagrebu izrazio zabrinutost tom izjavom jer je "u suprotnosti s realnošću" predstavnik Ureda je, prema priopćenju hrvatske Vlade, rekao da su novinari Glasa Amerike pogrešno interpretirali del Pontinu izjavu.

Sama del Ponte je u ponedjeljak u Beogradu, kako prenose mediji, također rekla kako ju je Glas Amerike krivo interpretirao, ali RH mora izručiti Gotovinu. Kao što Srbija i Crna Gora imaju obvezu da uhite i Haškom sudu predaju Ratka Mladića i Šljivančanina, tako i Hrvatska ima obvezu predati odbjeglog Antu Gotovinu, a Bosna i Hercegovina Radovana Karadžića, rekla je glavna haška tužiteljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Glas Amerike je pravilno prenio riječi glavne tužiteljice", priopćila je u ponedjeljak urednica Hrvatske sekcije Glasa Amerike Ivana Kuhar. "Glas Amerike nije interpretirao riječi gospođe del Ponte, već ih je prenio onako kako su izgovorene, bez komentara i ikakvih dodatnih interpretacija".

"Vjerujemo da riječi gospođe del Ponte govore same za sebe", dodaje Kuhar u priopćenju.

Glas Amerike na svojoj web stranici www.glasamerike.com nudi zvučni zapis riječi koje je del Ponte izgovorila.

Radio postaja na web stranici ponavlja da je del Ponte rekla: "... Moram reći kako se nadam da će Hrvatska sad osigurati njegovo (Gotovinino) uhićenje, jer nije čak ni pitanje da ga se locira, već je pitanje da se izvrši uhićenje. Jer oni znaju, oni znaju gdje se on nalazi." 

("I must say we hope that Croatia now will secure his arrest, because it is even not a question of locating him, but its just a question of executing the arrest. Because they know, they know exactly where he is." , VOANews)
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara