Glasgow Rangers: Dado Pršo nije pjevao spornu pjesmu!

GLASNOGOVORNICA aktualnog škotskog prvaka Glasgow Rangersa Carol Patton kazala je u razgovoru za Index.hr kako najbolji hrvatski napadač nije pjevao protestantsku pjesmu "Billy Boy".

"Vidjeli smo spornu video snimku. Odlučno negiramo da je igrač prikazan na snimci (Dado Pršo, op.a.) pjevao pjesmu koja veliča vjersko nasilje." - kazala je glasnogovornica Rangersa u razgovoru za Index.hr.

"Svako medijsko izvješće u kojemu se igrač Rangersa optužuje za nedolično ponašanje bit će proslijeđen našem pravnom timu. Svaka takva optužba, za koju je dokazano da nema osnove, za sobom će povući pravnu akciju Glasgow Rangersa." - dodala je Patton.

"Glasgow Rangersi i dalje su apsolutno predani kampanji "Ponos ispred predrasuda", te odlučno osuđuje vjersku mržnju, rasizam i ostale vrste nedoličnog ponašanja." - zaključila je glasnogovornica Rangersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak poslijepodne Index je razgovarao s glasnogovornikom organizacije "Nil by Mouth", koji nam je kazao: "U posjedu smo snimke zbog koje smo kontaktirali Glasgow Rangerse i zatražili od njih provođenje istrage."

Snimka, koju možete pogledati ovdje, prikazuje Dadu Pršu kako pjeva početne stihove pjesme "Billy Boy". Snimka ne prikazuje Pršu kako pjeva sporni stih koji kaže "Do koljena smo u krvi Fenijaca", iako je u Škotskoj općepoznato da sporna pjesma sadrži taj stih.

Kako doznajemo, za vrijeme derbija Celtica i Rangersa odigranog prošle nedjelje policija je uhitila sedmero navijača zbog zakonske odredbe donešene u lipnju 2003. koja u Velikoj Britaniji zabranjuje pozivanje na vjersku mržnju.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara